Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Cibulačka

19. února 2009 v 18:36 | Jana H. |  Polévky

Cibulačka



4 větší cibule, 2 bujónové kostky
50 g másla , 1 lžíce hladké mouky na jíšku
pepř, sýr na strouhání, asi 1 l vody
100 - 150 ml bílého vína, 1 lžíce zelené petrželky


Do hrance dáme rozpustit máslo, na něj dáme na plátky nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku, přidáme bujónové kostky, pepř, zamícháme a zalijeme vodu. Přivedeme k varu a necháme vařit až bude cibule poloměkká nebo měkká, tak jak kdo má rád. Když je cibule uvařená, zalijeme bílým vínem a odstavíme. Dochutíme solí, přidáme petrželku a můžeme podávat. Na talíři posypeme nastrouhaným sýrem Kdo má rád, může si osmažit na kostky nakrájený chleba nebo rohlík, zapečený v troubě.
Zdroj: www.ekucharka.net a komentáře k receptu.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama