Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Chlupaté knedlíky

21. února 2009 v 20:53 | Jana H. |  Ostatní
Chlupaté knedlíky

750 g syrových brambor
1 vejce, sůl, 7 lžic strouhanky
5 lžic polohrubá mouky


Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Slijeme vodu, přidáme vejce, sůl, strouhanku a polohrubou mouku, tak aby těsto bylo husté. Strouhanky dát o něco víc, než mouky. Mouka by měla držet těsto pohromadě, ale strouhanka je udělá kypré. V ruce děláme knedlíky a zavařujeme do vroucí vody. Zeslabíme oheň tak, aby jen trochu probublávaly. Ne vařit naplno. Asi po 10 minutách jeden vyzkoušet, jestli jsou hotové. Kdo chce může do těsta přidat trochu majoránky. Knedlíky se dělají větší, ne úplně malé.
Množství strouhanky a mouky je orientační, záleží na obsahu škrobu v bramborách. Nejlépe je, když se vyzkouší jeden knedlík a pak se buď přidá mouka nebo strouhanka.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama