Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Bramboračka

19. února 2009 v 18:39 | Jana H. |  Polévky

Bramboračka
3 morkové kosti, 1 větší mrkev
1 větší petržel, kousek celeru
3 větší brambory, 2 buřty, houby, 1 cibule
4 stroužky česneku, sůl, pepř, majoránka
kmín, 1 lžíce zelené petrželky
sádlo nebo olej a hladká mouka na jíšku


Do 1,5 l vody dáme vařit, morkové kosti, očištěnou mrkev, petržel a celer v celku, brambory, buřty a cibuli nakrájené na větší kostičky, česnek nakrájený na plátky, houby, osolíme, opepříme , přidáme kmín a necháme vařit doměkka. Mezi tím si uděláme jíšku. Když je zelenina měkká, vyndáme na prkénko a nožem naškrabeme a vložíme zpět do polévky. Přidáme jíšku, pořádně promícháme a necháme chvilku povařit. Na závěr dochutíme majoránkou a zelenou petrželkou.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Hančí Hančí | E-mail | 20. února 2009 v 2:37 | Reagovat

Ahoj Janí,nemusí to být takhle špatný,ale poraď,kam chodíš pro morkové kosti?Já už je nikde nevidím!Dřív je měli u každého řezníka.Tak ahoj

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama