Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Zemlbába

26. ledna 2009 v 15:03 | Jana H. |  Levné pokrmy

Zemlbába


1 krájená veka, 1200 g jablek
1 vanilkový cukr, krupičkový cukr
podle chuti( asi 4 lžíce), skořice, ½ másla

Nakrájenou veku dáme do mísy a trochu polijeme mlékem, aby nasákla. Zapékací mísu vymažeme máslem a skládáme jednotlivé plátky veky vedle sebe. Jablka nastrouháme na plátky a klademe na veku asi 1,5 cm vrstvu. Pocukrujeme krupičkovým i vanilkovým cukrem, a zase vrstvíme veku a na ní jablka. Poslední vrstva je veka. Dáme rozehřát máslo a celou zemlbábu jím polijeme. Dáme do trouby a necháme péct dozlatova asi 20 - 30 minut podle typu trouby. Mám horkovzdušnou troubu , tak jsem ji měla za chvilku hotovou.
Zdroj: www.ekucharka.net, autor: Ivanka a tím bych jí chtěla poděkovat, úplně stejně ji dělávala moje maminka.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama