Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Zelňačka tety Vandy

10. ledna 2009 v 20:17 | Jana H. |  Polévky
Zelňačka tety Vandy
2 velké cibule
5 velkých brambor
1000g uzených kostí
1 sklenice kysaného zelí
mléko a mouka na zahuštění
sůl,olej ,Tatra mléko
bobkový list, celý pepř, nové koření

Na oleji se nechá zesklovatět cibule, pak se přidají na kostky nakrájené brambory a chvilku se nachají restovat s cibulí. Pak se přidá propláchnuté a nakrájené zelí, kosti a zalije se vodou. Přidá se bobkový list, celý pepř a nové koření. Vaří se dokud není maso na kostech a brambory měkké. Po uvaření se kosti oberou a maso se dá zpátky do polévky. Zahustí se mlékem a hladkou moukou. Na konec se přidá Tatra mléko, už se nemusí vařit. Dochutí se solí a polévkovým kořením.
Rozpis je asi na 5 litrů polévky, protože by měla vydržet asi 3 dny. Čím starší, tím lepší. Ovšem je to kalorická bomba
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama