Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Zelná pálivka

12. ledna 2009 v 18:46 | Jana H. |  Polévky
Zelná pálivka
1,5 l silného krůtího nebo kuřecího vývaru
1/2 sladkého zelí nebo 1 menší hlávka
3 větší brambory, 1/2 lžičky pálivé papriky
2 lžičky sladké papriky, 2 gulášové kostky
2 hrstě hub (mohou být i sušené), kmín
3 bobkové listy, sůl, 100 g cihly, 1 cibule
troška oleje pod cibulku



Na olej dáme pokrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Na ni dáme papriky a gulášové kostky, pokrájené zelí, přidáme houby a zalijeme vývarem. Do něho přidáme nahrubo nastrouhané brambory, bobkový list a kmín a necháme vařit do měkka. Když je zelí měkké dosolíme. Na talíři přidáme nastrouhanou cihlu.
Pokud použijeme sušené houby, může být menší množství, ale musí se namočit. Ale to už všichni víme. Polévka by měla být hustá množstvím zelí.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama