Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Zapékané mexické plátky

19. ledna 2009 v 15:19 | Jana H. |  Vepřové maso

Zapékané mexické plátky

750 g řízků ( vepřové, kuřecí, krůtí)
8 stroužků česneku, pepř, chilli, sůl
olej, 1 sterilované papriky
3 čerstvé slovenské zelené papriky, šlehačka

Tatarská omáčka: 4 lžíce majolky, mléko na zředění
4 stroužky česneku, chilli, 1 lžíce petrželky


Řízky naklepeme, osolíme, posypeme pepřem a chilli,( koření podle chuti).Na pánev dáme rozpálit olej a řízky rychle osmažíme. Po osmažení řízky, včetně výpeku, přendáme na pekáček, přidáme sterilované papriky a na nudličky pokrájené zelené papriky, na plátky nakrájený česnek, zalijeme šlehačkou, popřípadě ještě dosolíme. A dáme péct do trouby.
Kdo chce může přidat i kukuřici.
Podáváme s různě upravenými brambory, přelité tatarkou.
Maso by mělo mít ostřejší česnekovou chuť.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Allen Allen | Web | 19. ledna 2009 v 15:23 | Reagovat

vypadá to dobře :D hned bych si dala ;)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama