Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Vývar s drobením

12. ledna 2009 v 18:03 | Jana H. |  Polévky

Vývar s drobením


1 lžíce oleje, 1 mrkev
1 petržel, kousek celeru
cibule a česnek, lžíce zelené petrželky.
Na drobení: 1 vejce a polohrubá mouka podle potřeby



Na olej dáme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, na kostičky nakrájenou cibuli a chvilku restujeme, až mrkev pustí barvu. Potom zalijeme asi 1 l vody, přidáme na plátky nakrájený česnek a necháme povařit.
Drobení: do talíře rozklepneme vejce a trochu polohrubé mouky. Nožem začneme zpracovávat vajíčko s moukou . Mouku přisypáváme tak , aby se dalo těstíčko zpracovávat rukou. Já ho dělám o něco tužší než na nudle, aby se dalo dobře strouhat. Nastrouháme na hrubém struhadle a necháme chvilku proschnout.
Když je zelenina měkká, zavaříme drobení, dochutíme, přidáme petrželku a můžeme podávat.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama