Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Vepřové ragú z mletého masa

23. ledna 2009 v 15:49 | Jana H. |  Mleté maso
Vepřové ragú z mletého masa


500 g mletého plecka, 1 mrkev, 1 petržel
kousek celeru, 1 malý hrášek, 2 citrony
sůl, pepř, hladká mouka, 2 lžíce posekané petrželky
mléko nebo smetana, 1 vejce, 1 žloutek
1 cibule, worchesterová omáčka, 1 dcl bílého vína
olej na smažení, sůl



Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a hladkou mouku podle potřeby. Necháme chvilku v ledničce odpočinout. Pak děláme malé kuličky a smažíme na oleji dozlatova. Na pánev dáme rozpustit asi 2 lžíce másla, na něj dáme nakrájenou na nudličky mrkev, petržel, cibuli, celer necháme orestovat, až bude zelenina měkká. Přidáme šťávu z 1 citronu a zamícháme. Do toho dáme 1 lžíci hladké mouky, zalijeme mlékem nebo smetanou, ve kterém jsme rozšlehali žloutek, přidáme asi 6 slabých plátků citronu, kůru z 1 citronu, víno a necháme chvilku povařit. Posolíme a kdo chce dochutí worchesterovou omáčkou. Podáváme s rýží.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama