Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Vepřové plátky na víně s kapary

23. ledna 2009 v 15:41 | Jana H. |  Vepřové maso

Vepřové plátky na víně s kapary

3 vepřové plátky, 1 cibule, 3 lžíce oleje
3 dcl bílého vína, 1 sklenička kapar
nějaké ostré koření cayenský pepř, chilli
ostré grilovací, jaké kdo má rád
sůl, 1 šlehačka nebo zakysanka


Na olej dáme zprudka opéct naklepané, osolené a okořeněné plátky masa, přidáme cibuli a necháme dusit nejprve ve vlastní šťávě a pak podléváme vínem. Dusíme do měkka. Když je maso měkké, přidáme kapary a zahustíme šlehačkou.Popřípadě ještě dochutíme solí, ale pozor kapary jsou slané. Kdo nemá šlehačku zahustí asi 2 dcl mlékem s 1 malou lžičkou hladké mouky.
Podáváme s různě upravenými brambory nebo rýží.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama