Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Špenátový nákyp

18. ledna 2009 v 20:40 | Jana H. |  Zeleninové pokrmy

Špenátový nákyp
Jedno balení špenátového protlaku ( 400g )
1 menší cibule, 3 stroužky česneku
200 g anglické slaniny, 100 g cihly, sůl
pepř, muškátový květ, 2 vejce, strouhanka
1 lžíce oleje , necelá polovina hrníčku mléka



Na olej dáme pokrájenou cibuli a na kostičky pokrájenou slaninu a necháme restovat. Po chvilce přidáme rozmražený špenát a prohřejeme. Pokud je nutné vodu ze špenátu slijeme. Necháme vychladnout a do studené hmoty nastrouháme cihlu nahrubo, přidáme prolisovaný česnek, 1 vejce, sůl, pepř, muškátový květ a strouhanku tak, aby vznikla hustota jako na sekanou. Pořádně promícháme. Zapékací mísu nebo pekáček vymažeme máslem, vysypeme strouhankou, nandáme špenátovou hmotu, uhladíme, a zalijeme v mléce rozkvedlaným vejcem. Dáme do trouby a zapékáme asi na 180 stupňů (horkovzdušné) 30 minut.
Podáváme s brambory.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama