Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Šoulet

18. ledna 2009 v 20:35 | Jana H. |  Ostatní


300 g hrachu
150 g krup
8 stroužků česneku
sůl
pepř
majoránka
1 cibule
2 lžíce sádla (správně by mělo být husí)
1 kuře,kachna, husa nebo kdo co má rád


Hrách si den dopředu namočíme, nejlépe přes noc. Do namočeného hrachu přidáme sůl a majoránku a dáme vařit. Totéž uděláme s kroupami. Vaříme tak dlouho, aby nebyly zcela uvařené, protože budeme ještě zapékat.

Maso dáme na sádlo dusit.Pokud bude potřeba podléváme vodou. Když jsou hrách a kroupy povařené, scedíme a propláchneme pod studenou vodou. Podušené maso vyndáme a do výpeku dáme pokrájenou cibuli a chvilku podusíme. Pak přidáme hrách a kroupy, přidáme prolisovaný česnek, majoránku, pepř, popřípadě ještě osolíme a dostatečně promícháme. Pokud jsme maso nedusili v dostatečně velkém kastrolu, přendáme hrách a kroupy do zapékací mísy, na vrch dáme dušené maso a dáme do trouby zapéct tak, aby maso se opeklo a směs hrachu a krup byla měkká.
Toto množství je asi na pět porcí.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama