Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Salámový aspik

21. ledna 2009 v 18:34 | Jana H. |  Ostatní

Salámový aspik

500 g dietního salámu
1 sklenička Kunovjanky, malý hrášek
2 vajíčka uvařená natvrdo, 3 sladkokyselé okurky
2 sáčky želatiny na salámový aspik na 400 ml vody
ocet a cukr

Salám nakrájíme na kostičky, přidáme sterilovanou zeleninu - Kunovjanku, vejce i okurky pokrájené na kousky a hrášek a dáme do mísy. Do odměrky nalijeme vodu, ale pod míru tak, abychom mohli dolít ocet do požadovaného množství uvedené na sáčku želatiny, přidáme cukr a želatinu. Dále postupujeme tak, jak je uvedeno na sáčku. Po uvaření želatiny smícháme se salámem a zeleninou, necháme vychladit a pak dáme do ledničky ztuhnout
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Lilie Lilie | 30. listopadu 2009 v 9:24 | Reagovat

Ahoj,prosím šlo by místo salámu použít zbytek pečeného kuřete a potom nevím jestli dát to vejce .Prosím pořadˇ Dík.

2 Jana H. Jana H. | 30. listopadu 2009 v 9:41 | Reagovat

Lilie, určitě by to šlo. Z kuřete se aspiky dělají, ale musí být měkký, aby se dal pěkně krájet. S vajíčkem nic nezkazíš, ale něco pikantního do něj dej, třeba okurku nebo nakládanou zeleninu. Měj se a nech si chutnat. Pá. :-D  :-P  :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama