Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Roštěnky Esterházy

21. ledna 2009 v 18:30 | Jana H. |  Hovězí maso

Roštěnky Esterházy

4 plátky hovězího masa
1 cibule, 1 paprika zelená a 1 červená
mletá paprika, 1 sklenička kapar, pepř
sůl, hořčice, hladká mouka na obalení
olej, 1 smetana nebo šlehačka

Plátky masa naklepeme, z obou stran osolíme ,opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí a obalíme v hladké mouce. Dáme na rozpálený olej z obou stran osmažit. Pak vyjmeme a na výpeku necháme orestovat nadrobno pokrájenou cibuli. Zaprášíme mletou paprikou, přidáme osmažené maso a podlijeme trochou vody a necháme dusit. Když je maso skoro měkké, přidáme na nudličky pokrájené papriky , kapary a dodusíme. Na konec vlijeme smetanu, zamícháme a dochutíme.
Podáváme s brambory, hranolky nebo s rýží.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Mirka Mirka | E-mail | 18. února 2015 v 9:46 | Reagovat

Tento receptík dělám Jani dle Tebe už dlouho a je u nás doma moc oblíbený.Dávala si ho i na ekuchařku a teď je tam jako nový recept, což mne nepřekvapilo. Musím konstatovat,že ekuchařka opět kopírovala, přidala se mrkev a je nový receptík.

2 Jana H. Jana H. | 18. února 2015 v 19:47 | Reagovat

Mirko, ne ne. Iva - e kuchařka- tam jmenuje zdroj. Majitelku osobně znám nějakých 6 let, je to úžasná ženská, hodná, pilná a férová. Vždycky jmenuje zdroj, určitě nekopíruje. A ani já jsem ten recept nevymyslela. Ale kde jsem ho vzala, to už nevím, protože ho znám dobrých 35 let. A ještě na e kuchařku ho dávala Iris do kategorie " Hlavní jídla". Taky ho vaří trošku jinak. Co recept, to originál. To jen pro vysvětlení. Jinak jsem ráda, že chutná. Mirko, měj se moc hezky a vař, vař. :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama