Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Piškot s krémem a ovocem

20. ledna 2009 v 14:29 | Jana H. |  Moučníky

Piškot s krémem a ovocem


Na těsto: 8 vajec, 8 lžic polohrubé mouky
6 lžic krupičkového cukru, 1 lžíce kakaa

Náplň: 1 kg tvarohu, 1 Hera, 2 zakysané smetany
nebo 1 velký smetanový jogurt, 4 vanilkové cukry

Na ozdobu: asi 750 g jablek, skořice a 2 lžíce cukru
l l vody, 1 sáček želatiny ( nebo dva na 1/4 l vody)

Žloutky ušleháme se 6 lžícemi cukru do pěny, pak přidáme 8 lžíc mouky a z 8 bílků ušlehaný sníh. Zlehka promícháme a těsto rozdělíme na poloviny. Do jedné přidáme kjakao. Dáme na vymazaný a vysypaný vyšší plech a upečeme. Budeme mít jednu placku světlou a druhou tmavou. Obě necháme vychladnout.
Náplň: smícháme tvaroh, smetany nebo jogurt, cukry, když je potřeba, přidáme trochu mléka a ušleháme. Pak přidáme Heru a ještě šleháme, aby byl krém pěkně hladký.
Ozdoba: rozpůlená oloupaná jablka dáme vařit do vody, do které jsme dali cukr podle chuti, přidáme skořici, necháme chvilku povařit a necháme vystydnout. Vlastně to bude jablkový kompot. Jablka by neměla být rozvařená. Potom jablka vyndáme a rozkrájíme na malé kousky. Šťávu použijeme na želatinu.
Na upečenou a vychladlou tmavou placku rozetřeme polovinu krému, na to dáme světlou placku a opět potřeme zbytkem krému. Na to dáme hustě rozkrájená jablka, posypeme skořicí a zalijeme želatinou. Podle návodu na sáčku želatiny dáme šťávu z uvařených jablek, želatinu a uvaříme. Tento krém by měl být trochu navinulý ne moc sladký. Krém si může udělat každý, jaký má rád. My nemáme rádi moc sladké a tučné krémy a tento z tvarohu nám chutná.


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama