Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Pálihuba - Podkrkonošská polévka

10. ledna 2009 v 17:51 | Jana H. |  Polévky


250 g bílých fazolí, 2 nožičky ostré klobásy
sádlo nebo olej,hladká mouka
větší cibule,sůl,česnek
sladká i pálivá paprika
ocet,zakysaná smetana



Fazole přes noc namočíme do vody.
Druhý den je uvaříme do měkka. Na sádle zpěníme cibulku, zasypeme mletými paprikami
a moukou, promícháme a vytvoříme tak cibulovou jíšku. Tu zalijeme uvařenými fazolemi s vodou a polévku necháme ještě asi 10 minut povařit. Přidáme rozmačkaný česnek, ocet a klobásu nakrájenou na kolečka. Dobře promícháme, osolíme a a nakonec přidáme zakysanou smetanu.

Polévka je dobrá a zejména chutná těm, kteří mají rádi ostřejší jídla.
Nejsem autorka receptu, získala jsem ho od sousedky.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Daniela H. Daniela H. | 20. ledna 2009 v 16:09 | Reagovat

Jano tuhle polévku vařím a je fakt vynikající.Může se tam dát i kus uzeného místo klobásy nebo obojí.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama