Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Ořechová buchta s jahodovým želé

31. ledna 2009 v 16:54 | Jana H. |  Moučníky
Ořechová buchta s jahodovým želé
Na těsto: 4 vejce, 2 hrníčky krupičkového cukr
3 hrníčky polohrubé mouky, 1/2 sáčku prášku do pečiva
200 g vlašských ořechů, 1/2 hrníčku oleje, 1 hrníček mléka

Na krém: 1 tvaroh ve vaničce a l vanilkový cukr
1 vanilkový pudink, 2 lžíce cukru, 1/2 l mléka
Na želé: asi 750 g jahod (mělo by jich být po rozmixování 1 litr - pokud nebude tolik doplníme do 1 litru vodou), cukr podle chuti, 4 sáčky želatiny ( 1 sáček na 250 ml vody)
nebo 2 sáčky každý na 1/2 l vody

Celá vejce šleháme s cukrem do pěny, postupně zašleháváme olej, pak přidáme mouku s práškem do pečiva, mléko a rozemleté oříšky. Dáme na vysypaný plech s vyšším okrajem a pečeme asi na 160-170 °C asi 30-40 minut. Zkoušíme špejlí. Záleží na troubě. Když je těsto hotové necháme vychladnout.
Z mléka a pudingového prášku uvaříme klasický pudink, necháme vychladnout za stálého míchání a zamícháme do tvarohu.Krém rozetřeme na těsto. Jahody rozmixujeme, přidáme cukr, želatinu. Vaření želé se řídíme návodem na sáčku. Buď se povaří nebo pouze na 60 °C, pokud se netáhne. Ne každá želatina se vaří. Na to se musí dát pozor. Na krém pomalu lijeme po malých dávkách želé. Necháme vychladnout a dáme do lednice ztuhnout.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama