Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Masové kostky na thajském grilu

28. ledna 2009 v 18:19 | Jana H. |  Vepřové maso

Masové kostky na thajském grilu

500 g masových kostek ( krůtí, kuřecí, vepřové)
1 lžíce koření thajský grill, 2 rajčátka
1 sklenička kaparů ve vinném nálevu
1 šlehačka nebo smetana, sůl
1 cibule, 1 pórek, olej


Na olej dáme pokrájenou cibuli a polovinu nakrájeného pórku. Na to dáme maso nakrájené na kostky, přidáme lžíci thajského grillu a necháme dusit ve vlastní šťávě. Asi v polovině dušení přidáme nakrájená rajčata. Podle potřeby podléváme vodou tak, aby byl sos pěkně z cibule a pórku takový hustší. Před koncem dušení přidáme zbytek nakrájeného pórku a vlijeme celou skleničku kapar. Zamícháme, necháme prohřát, přidáme šlehačku a zase mícháme do zhoustnutí. Na závěr můžeme podle potřeby přisolit.
Podáváme s těstovinami, rýží nebo různě upravenými brambory.

Thajský grill - složení: sůl (max.50%),sladká paprika, chilli, mletý pepř a mletý badyán.Prodávají ve stánku na trhu.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama