Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Květákový nákyp

25. ledna 2009 v 15:31 | Jana H. |  Zeleninové pokrmy

Květákový nákyp

1 květák, 5 vajec, sůl, pepř
muškátový květ, lžička másla
1 papriková klobása, 200 g uzeného masa
3 smetanové sýry, které jdou pěkně rozetřít
1 lžíce polohrubé mouky
1 plechovka Tatry mléka
strouhanka na vysypání zapékací misky


Květák uvaříme do poloměkka a necháme vychladnout. Zatím si vymastíme a strouhankou vysypeme zapékací misku. Květák pokrájíme na menší kousky, přidáme sůl, pepř, muškátový květ, vejce, na plátky nakrájenou klobásu a na kostičky na krájené uzené maso, přidáme sýry, lžíci polohrubé mouky a promícháme. Přendáme do vymazané a vysypané zapékací mísy nebo pekáčku, zalijeme Tatrou a dáme trouby péct asi na 45 minut.
Podáváme s brambory.
Pokud nemáme uzené maso, dáme dvě nožičky klobásy.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama