Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Květáková polévka

10. ledna 2009 v 15:25 | Jana H. |  Polévky

Květáková polévka

Květák, l mrkev, 2 vajíčka
pepř, sůl, muškátový květ
hladká mouka a tuk na jíšku
bujónová kostka, mléko


Omytý květák dáme vařit, mrkev nastrouháme nahrubo a přidáme ke květáku, osolíme, opepříme a přidáme bujónovou kostku. Vody dáváme tolik, aby byl květák ponořený, ale ne zas moc. Vaříme , dokud není květák měkký. Než se nám květák uvaří, z tuku a hladké mouky si uvaříme jíšku a necháme vychladnout. Když je květák uvařený, zamícháme jíšku a přiléváme mléko. Chvilku povaříme, přidáme rozklepnutá vejce, necháme je srazit a odstavíme. Dochutíme muškátovým květem, popřípadě dosolíme.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama