Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Kuřecí svíčková

25. ledna 2009 v 17:40 | Jana H. |  Kuřecí maso

Kuřecí svíčková

1 kuře, 3 větší mrkve, 2 střední petržele
1 menší celer, celý pepř - 10 kuliček, nové koření - 10 kuliček
jalovec - 10 kuliček, bobkový list, tymián, špek, 1 citrón
sůl, ocet, 500 ml smetany, hladká mouka, 1/2 másla, cibule


Do hrnce dáme rozpůlené kuře, očištěnou zeleninu, všechno koření, z půlky citrónu šťávu a druhou půlku citrónu necháme v kuse, špek. Zalijeme vodou, osolíme, přidáme trochu octa a necháme vařit, až je kuře měkké. Pak vyndáme uvařené kuře a zeleninu, do kastrolu dáme rozpustit máslo a na něj dáme orestovat na plátky nakrájenou zeleninu. Když je zelenina orestovaná, zalijeme ji přecezeným vývarem a rozmixujeme. Zahustíme smetanou s hladkou moukou a ještě chvilku povaříme. Na konec dochutíme podle potřeby solí nebo komu se zdá kyselejší, tak cukrem.
Kuře obereme a uděláme jednotlivé porce. Podáváme s knedlíky.
Zeleniny dávám dost a nedávám pak tolik mouky.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama