Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Kuřecí stehýnka v jogurtové marinádě

24. ledna 2009 v 15:28 | Jana H. |  Kuřecí maso
Kuřecí stehýnka v jogurtové marinádě


4 kuřecí stehýnka, 1 velký jogurt
5 větších stroužků česneku, 1 lžíce maggi
1 lžíce majoránky, sůl, 3 lžíce oleje
200 g anglické slaniny, 1 menší pórek



Do jogurtu dáme rozmačkaný česnek, majoránku, sůl, olej a maggi a pěkně prozmícháme. Do stehýnek uděláme zářezy a uložíme do marinády. Necháme odležet alespoň 3 hodiny v lednici. Na pekáč dáme na nudličky pokrájenou slaninu a na kolečka pokrájený pórek. Na to položíme v marinádě obalená stehýnka, malinko podlijeme vodou (stačí opravdu málo, kuře pustí vodu), přikryjeme alobalem nebo druhým pekáčem a dáme do trouby péct. Když je maso měkké, odkryjeme a necháme péct dozlatova.
Podáváme s rýží nebo různě upravenými brambory.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama