Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Kuře v rýži v římském hrnci

18. ledna 2009 v 18:54 | Jana H. |  Kuřecí maso

Kuře v rýži v římském hrnci


Kuře nebo 4 stehýnka
2 hrníčky rýže, 1 zmrazená libovolná zelenina
4 hrnky vody, sůl, koření na kuře podle libosti
1 velká cibule



Na dno římského hrnce poklademe cibulí, rozkrájenou na plátky, na ni rozložíme hodně propranou rýží,osolíme a zamícháme nerozmraženou zeleninu.Zalijeme 4 hrnky vody. Kuře naporcujeme na čtvrtky, osolíme, pěkně okořeníme z obou stran.Vložíme do rýže, zakryjeme vrchním dílem hrnce a dáme do studené trouby péct. Pekla jsem 11/2 hodiny na 200 stupňů v horkovzdušné troubě.Dělá se bez tuku , jen co pustí kuře, takže i trochu dietní.
Poznámka: inspirace www.mamincinyrecepty.cz, kde to bylo vařené v pekáčku. Já jsem přidala zeleninu a římský hrnec.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama