Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Kuře na bramborách v římském hrnci

16. ledna 2009 v 16:55 | Jana H. |  Kuřecí maso


Kuře na bramborách v římském hrnci
Kuře, 1200 g brambor neloupaných
1 malé zelí, sůl, kmín, 1 cibule
koření podle chuti - grilovací, chilli
pálivá paprika atd. jaké kdo má rád


Na dno hrnce dáme na kolečka nakrájenou cibuli, na ni dáme pořádně omyté, neloupané ,syrové brambory pokrájené na kousky, do toho přidáme nakrájené zelí, osolíme, přidáme kmín a koření, promícháme a na to dáme rozčtvrcené, osolené, okořeněné kuře.
Dáme do studené trouby péct. Pekla jsem 1,5 hodiny od vložení do trouby na 190 stupňů na horkovzduch.
Výhodou je, že jsem spotřebovala takové malé brambory, které bych určitě neloupala.
Římský hrnec se musí napřed namočit do studené vody. Někdo píše , že na dvacet minut, ale já ho tam dávám asi na hodinku, ale prý to není potřeba.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama