Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Krakonošův dlabanec

16. ledna 2009 v 16:12 | Jana H. |  Vepřové maso

Krakonošův dlabenec

Masová směs:
500 g plecka,200 g točeňáku, 1 cibule
200 g žampionů nebo čerstvých hub
sůl, pepř, 2-3 lžíce kečupu, olej, 200 g cihly

Na bramboráky:
Asi 750 g syrových srouhaných brambor, česnek podle chuti, 2 vajíčka,polohrubá mouka podle potřeby na zahuštění těsta,sůl, pepř, kmín, majoránka a 2 lžíce posekané petrželky.


Vypracujeme těsto a dáváme smažit na rozpálený olej. Usmažíme větší bramboráky Na polovinu bramboráku dáme směs masa nebo smaženice a přehneme. Bohatě posypeme najemno nastrouhanou cihlou.
Maso se nakrájí na malé kostičky, salám i žampiony na plátky, cibule na kostičky. A všechno se dá dusit na olej. Na závěr se přidá kečup a nechá se ještě chvilku povařit.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama