Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Kedlubnové zelí

16. ledna 2009 v 15:59 | Jana H. |  Ostatní

Kedlubnové zelí

4 větší kedlubny, 1 cibule
olej nebo máslo, 1 lžíce hladké mouky
sůl, kmín


Nejdříve si uděláme cibulovou jíšku, na olej nebo máslo dáme najemno pokrájenou cibuli a necháme smažit do světle růžova, až začne vonět. Pak přidáme mouku a za stálého míchání chvilku necháme dělat a pak odstavíme a necháme vychladnout.
Do kastrolku nahrubo nastrouháme kedlubny, podlijeme trochou vody, osolíme, přidáme kmín a necháme vařit asi 10 minut. Když je kedlubna měkká, slijeme vodu tak, že si dáme trochu do hrníčku kdyby byla potřeba na zředění, trochu necháme v kedlubnách. Přidáme jíšku, zamícháme a chvilku povaříme. Je to vlastně moravské zelí. Kdo chce může dochutit octem a cukrem, ale my ho máme rádi takto, jen holé, jak říkávala maminka.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Věruše Věruše | 16. ledna 2009 v 21:18 | Reagovat

Jani, já tam ještě přidávám pár nakrájených listů na nudličky a ono to zelí je takové krásně dvoubarevné. Taky ho mám strašně ráda. Věruše

2 Věruše Věruše | 16. ledna 2009 v 21:20 | Reagovat

Samozřejmě kedlubnové listy, dobře omyté. V.

3 verka123 verka123 | 17. ledna 2009 v 8:54 | Reagovat

Kedlubnové zelí, to je bašta. Už se těším na kedlubny. Věrka.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama