Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Joskovo masíčko

15. ledna 2009 v 16:22 | Jana H. |  Vepřové maso
Joskovo masíčko

vepřová krkovička, cibule, papriky zelené
rajčata, sůl, pepř, sádlo, světlé pivo



Jak velká kupka masa, tak velká kupa pokrájené cibule, paprik a rajčat.


Krkovička se pokrájí na přibližně na 4 cm silné plátky, osolí, opepří a dá se do pekáčku na rozpuštěné sádlo. Rychle se opeče, aby se maso zatáhlo. Pak se přidá cibule, papriky a rajčata. Dá se do trouby péci. Po chvilce se podleje pivem a nechá se péct do měkka. Během pečení se podlévá vodou i pivem jen tak, aby se maso a zelenina nepřipálila. Na konci pečení by měla být zelenina rozpečená na takový hustý sos a maso pěkně měkké, aby se rozpadalo. Takže nepospíchat. Pěkně pomalu.
Podává se s chlebem. Nejlepší je, když se maso může dělat venku na zahradním ohništi. To je pak pohádka na večerní posezení s přáteli. Na zapití je nejlepší pivo. Kdo chce může dát i jiné koření třeba chilli, pálivou papriku atd., to už podle chuti.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 verka123 verka123 | 15. ledna 2009 v 16:25 | Reagovat

Jani, ty mě děláš chutě, že mám zase na něco hlad. Věrka.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama