Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Jihočeská kulajda

25. ledna 2009 v 15:26 | Jana H. |  Polévky

Jihočeská kulajda

Olej nebo sádlo, 3 větší brambory
300 g čerstvých hub, nebo mražených
přiměřeně sušených nebo i sklenička nakládaných
hladká mouka na jíšku, ½ l mléka, smetana, kmín
2 vajíčka, kopr čerstvý nebo nakládaný, sůl,.ocet
pokud se nedávaly nakládané houby a kopr


Na olej nebo sádlo dáme 2 vrchovaté lžíce hladké mouky a uděláme jíšku, kterou zalijeme asi 1 l studené vody. Přidáme na větší kousky nakrájené brambory, houby, okmínujeme, osolíme a necháme vařit. Musíme promíchávat, aby se nám polévka nepřipálila. Když jsou brambory měkké, vlijeme rozklepnutá vajíčka, zamícháme a chvilku povaříme. Na závěr přidáme nasekaný kopr a odstavíme z ohně. Pokud je potřena dosolíme a ochutíme octem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Ivana Ivana | E-mail | 8. února 2009 v 18:45 | Reagovat

Ahoj Jani, krásně pokračuješ. Máš to moc hezký. Jak tak koukám na to prostírání, tak já jak někam jdu a mají prostírání po jednom, tak kupuju na focení a talíře taky. Tak ať ti to vzkvétá. měj se Ivana M

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama