Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Hrachovka z uzených kostí

24. ledna 2009 v 15:16 | Jana H. |  Polévky

Hrachovka z uzených kostí


250 g hrachu, 500 g uzených kostí
1 malá cibule, 2 stroužky česneku
pepř, sůl, majoránka, olej a hladká mouka na jíšku


Nepředvařený hrách si den dopředu namočíme, předvařený použijeme bez namáčení.. Do hrnce dáme hrách, uzené kosti, cibuli , zalijeme vodou, přidáme cibuli a vaříme doměkka. Mezi tím si uděláme jíšku a necháme vychladnout.
Když je hrách i maso měkké,maso vyndáme na talíř, vychladlou jíšku zavaříme do polévka, promícháme a necháme chvilku povařit. Pak buď protlačíme sítkem nebo rozmixujeme ponorným mixerem. Kosti obereme, maso vložíme zpět do polévky, opepříme, osolíme, přidáme majoránku, prolisovaný česnek, popřípadě dosolíme a můžeme podávat.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 verka123 verka123 | 29. ledna 2009 v 19:29 | Reagovat

Ještě si opeču kousky chleba a co nesním s polívkou, tak ujídám jako topinky. Ahoj Věrka.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama