Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Hovězí roláda

14. ledna 2009 v 16:10 | Jana H. |  Hovězí maso


Hovězí roláda


1000 g hovězího masa, 100 g anglické slaniny
1 kyselá okurka, 2 mrkve, kousek pórku, olej,sůl
pepř, obyčejná hořčice, 1 slabý plátek citronu
hladká mouka na zahuštění

Palačinka: 2 vejce, 1 vrchovatá lžička strouhanky, sůl

Nejdříve si uděláme palačinku. Vejce vidličkou v hrníčku rozšleháme, osolíme, přidáme 1 velkou lžíci vody a strouhanku, a uděláme těstíčko. Na rozpálený olej na pánvičce nalijeme těstíčko a usmažíme palačinku.

Pořádně naklepaný plát masa, osolíme opepříme, a na něj položíme palačinku. Kdyby někde přečnívala, tak se upraví do tvaru masa. Palačinku potřeme hořčicí, poklademe plátky anglické slaniny, plátky okurky a mrkve. ´Polovinu pórku nakrájíme na slabá kolečka a dáme na náplň. Roládu zavineme, převážeme provázkem a dáme do pekáčku, přidáme druhou polovinu pórku, zbytek slaniny nakrájený na nudličky, druhou mrkev nakrájenou na kolečka a 1 plátek citronu.Podlijeme vodou, přikryjeme alobalem nebo druhým pekáčkem a dusíme doměkka. Když je maso měkké, vyjmeme ho, nakrájíme na plátky. Podáváme s rýží, brambory nebo jak komu co chutná. Pokud by vypečená šťáva byla řídká, může se zahustit hladkou moukou.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 verka123 verka123 | 15. ledna 2009 v 9:25 | Reagovat

S tou amoletkou je to dobrý, já to taky tak dělám. Věrka.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama