Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Hovězí nudličky na čeveném víně

14. ledna 2009 v 15:59 | Jana H. |  Hovězí maso

Hovězí nudličky na červeném víně

500 g hovězího masa, 1 plátek citronu
1 cibule, 200ml červeného vína, olivy
sůl, pepř, olej


Cibuli a maso nakrájíme na nudličky a dáme na rozpálený olej . Chvilku necháme dusit ve vlastní šťávě. Osolíme, opepříme, přidáme plátek citronu a dusíme. Až se šťáva vydusí, podlíváme červeným vínem a vodou. Kdo chce, může podlívat jen vínem, ale opatrně. Když je maso měkké, přidáme pokrájené olivy , dodusíme, popřípadě dochutíme solí nebo pepřem.
Podáváme s různě upravenými bramborami. Pokud chcete podávat s rýží, musíte udělat šťávy víc a popřípadě zahustit moukou.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama