Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Holandské špenátové koule

14. ledna 2009 v 14:58 | Jana H. |  Zeleninové pokrmy

Holandské špenátové koule


1 špenátový protlak se smetanou
1 cibule, 2 stroužky česneku, 300 g cihly
1 lžíce hladké mouky, olej


Na trojobal: hladká mouka, 2 vejce, strouhanka

Tatarská omáčka: 3 lžíce majolky
trochu mléka na zředění, česnek dle chuti
a 1 lžíce posekané petrželky


Na olej dáme nadrobno pokrájenou cibulku a necháme smažit dozlatova. Pak přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku. Do té přidáme špenát, prolisovaný česnek a krátce povaříme.Odstavíme a necháme vychladnout. Do vychladlého špenátu přidáme nahrubo strouhanou cihlu a promícháme. Pak uděláme koule a obalujeme v trojobalu. Lepší je, když se mohou obalit 2x. Smažíme ve fritovacím hrnci nebo ve vyšší vrstvě oleje pěkně do zalova.
Podáváme s brambory a tatarkou.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 janina janina | 8. září 2012 v 22:50 | Reagovat

Jani, výborné, dělala jsem poprvé, chutnalo chlapovi i klukovi. :-)

Na talíři

3 Jana H. Jana H. | 9. září 2012 v 8:43 | Reagovat

Janino, tak jsem opravdu ráda, že chutnalo. :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama