Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Hladká Ančka - polévka

10. ledna 2009 v 20:36 | Jana H. |  Polévky

Hladká Ančka - polévka

3 větší brambory
asi 500 g čerstvých hub
sůl, 2 vejce
smetana nebo mléko na zahuštění
hladká mouka, ocet, kmín


Oloupané a na větší kousky nakrájené brambory dáme vařit, přidáme na kousky nakrájené hlouby, sůl, kmín a vaříme doměkka. Smícháme hladkou mouku s mlékem nebo smetanou, rozkvedláme a nalijeme do hub. Přidáme vejce ,chvilku povaříme. Dochutíme octem, popřípadě dosolíme. S moukou děláme opatrně, protože brambory polévku zahustí. Dělá se z čerstvých hub, ale když nejsou a budete dělat ze sušených, tak se musí namočit. Nejlepší je z lišek.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama