Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Guláš našeho zahradníka

14. ledna 2009 v 14:54 | Jana H. |  Hovězí maso

Guláš našeho zahradníka

750g hovězího masa na guláš
500 g cibule, asi 30 g špeku
1 střední mrkev, l střední petržel,malý kousek celeru
2 hrsti fazolových lusků a 2 rajčata, sůl
bobkový list, sladká a pálivá paprika
mouka na zahuštění nebo kousek chleba
sůl, olej, majoránka, tatarka a 1 cibule na ozdobu


Na olej dáme pokrájenou cibuli a špek mrkev, petržel a celer nastrouháme buď nahrubo nebo najemno, jak kdo má rád, a přidáme k cibuli a špeku a necháme restovat dozlatova. Na to dáme maso nakrájené na kostky, opět zarestujeme a přidáme obě papriky a sůl. Podlijeme trošku vodou a necháme dusit doměkka.. Potom přidáme fazolový lusky a na kousky nakrájená rajčata. Když je maso měkké necháme vydusit na tuk, přidáme hladkou mouku na zahuštění, řídíme si podle množství masa , přidáme vodu , necháme chvilku povařit a dochutíme. Podáváme s knedlíkem . Na guláš dáme na kolečka nakrájenou cibuli a lžičku tatarky.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama