Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Dušené vepřové s provensálským kořením

13. ledna 2009 v 16:15 | Jana H. |  Vepřové maso

Dušené vepřové s provensálským kořením



750 g vepřového plecka, 200 g žampiónů
4 - 5 větších rajčat
300 g nahrubo nastrouhané cukety na zahuštění
2 zakysané malé smetany, 1 lžíce provensálského koření
nebo podle chuti,sůl, pepř, olej,
větší cibule, 100 ml červeného vína


Na olej dáme nakrájenou cibuli, na kostky pokrájené maso, osolíme, popepříme a necháme dusit. Po chvíli přidáme na malé kostičky nakrájená rajčata, na plátky nakrájené žampióny, přidáme cuketu, víno a provensálské koření. Dusíme doměkka. Na závěr zamícháme smetanu a ještě chvilku podusíme .
Jako příloha - dušená rýže.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 JanaP JanaP | 13. ledna 2009 v 22:42 | Reagovat

udělám co nejdřív,koření mám a ostatní se dokoupí.Cuketa se rozdusí a nebude vidět.To kvůli synkovi, myslí si že takové zeleniny nejí.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama