Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Ďáblovy prsty

13. ledna 2009 v 15:06 | Jana H. |  Vepřové maso

Ďáblovy prsty
Počítáme na jednu osobu:
1 plátek masa vepřového, kuřecího nebo krůtího
sůl, chilli, hladká mouka, vejce, strouhanka

Na omáčku: smetanový jogurt nebo majolka
2 stroužky česneku, chilli
když se bude dělat z jogurtu tak sůl
kousek červené papriky


Plátek masa naklepeme a pokrájíme na 2,5cm široké hranolky. Osolíme, mírně posypeme chilli kořením a obalíme v hladké mouce, vajíčku a ve strouhance. Klasický trojobal. Dáme smažit na pánev do rozpáleného oleje.
Mezi tím si připravíme omáčku. Do jogurtu dáme trochu soli, rozmačkáme česnek a přidáme chilli podle chuti. Papriku nakrájíme na malé kostičky a zamícháme do omáčky, dáme do ledničky odležet.
Podáváme s různě upravenými brambory. Jídlo by mělo být mírně pálivé, ale kdo má rád ostřejší, přidá více chilli a česneku.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama