Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Červené rizoto

12. ledna 2009 v 21:03 | Jana H. |  Vepřové maso

Červené rizoto


500 g vepřového masa ( plecko, libový bůček)
popřípadě i vepřová konzerva, 2 cibule
4 rajčata, 5 lžic kečupu, pepř, sůl
česnek 3-4 stroužky nebo podle chuti
rýže 500g, olej, 250g cihly


Do většího kastrolu nalijeme olej , přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a zarestujeme. Pak přidáme vypranou rýži, osolíme, zalijeme vodou a dáme do trouby pod pokličku dusit. Vody by mělo být asi na dva prsty na rýži. Dusím na 200 stupňů v horkovzdušné troubě asi ¾ hodiny od vložení do trouby. Musíme hlídat.
Na olej dáme cibuli nakrájenou na kostky, přidáme na kostičky nakrájené maso, osolíme, opepříme a necháme dusit. Popřípadě trochu podlijeme vodou. Před koncem dušení dáme na krájená rajčata a necháme dodělat. Na závěr přidáme česnek nakrájený na plátky a kečup.
Hotové maso přidáme do rýže, pořádně promícháme. Na hotové rizoto dáme nastrouhanou cihlu.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama