Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Burgunské nudličky

24. ledna 2009 v 15:04 | Jana H. |  Hovězí maso

Burgunské nudličky


500 g zadního hovězího
2 větší cibule, 4 stroužky česneku
2 mrkve, 1 petržel, kousek celeru
pepř, bobkový list, nové koření, tymián
kůra a šťáva z 1 citronu, 4 plátky citronu
sůl, olej, 300 ml červeného vína, brusinky nebo rybízový džem


Maso pokrájíme na nudličky a dáme na rozpálený
olej orestovat. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme dusit ve vlastní šťávě. Když se šťáva vydusí, přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu, přidáme kůru i šťávu z citronu, plátky citronu, pepř, tymián, nové koření , bobkový list, brusinky nebo rybíz, podlijeme trošku vínem a necháme dusit. Vínem podléváme podle potřeby. Když nám víno dojde a maso není ještě měkké, podléváme vodou.
Dusíme doměkka a podáváme s rýží.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 verka123 verka123 | 24. ledna 2009 v 18:58 | Reagovat

Podobně jsem jí dělala letos na vánoce. Dělala jsem jí poprvé, protože jsem nechtěla dělat svíčkovou a byla dobrá. Věrka.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama