Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Bratislavské plecko

12. ledna 2009 v 20:38 | Jana H. |  Vepřové maso

Bratislavské plecko

1000 g vepřového plecka v celku
1 mrkev, 1 petržel, kousek celeru
1 cibule, rajský protlak, 3 sladkokyselé okurky
2 lžíce hrášku, olej , hladká mouka, sůl
5 kuliček pepře, 3 kuličky nového koření
3 bobkové listy, smetana nebo šlehačka na zahuštění



Na olej dáme na kostičky nakrájenou cibuli, osolené plecko a zprudka opečeme. Přidáme rajský protlak, všechno koření a necháme dusit doměkka. Kořenovou zeleninu oloupeme a dáme vařit do kastrůlku. Když je maso měkké, přendáme ho na talířek. Pokud je málo omáčky, přilijeme vodu. Do malého množství vody nebo mléka přidáme hladkou mouku, rozmícháme a přilijeme za stálého míchání do omáčky přes cedník, aby se nám neudělaly hrudky. Přidáme na kostičky uvařenou zeleninu, na malé kousky nakrájenou okurku a hrášek. Na konec zalijeme šlehačkou a chvilku povaříme.
Podáváme s houskovým knedlíkem.
Tuto omáčku lze uvařit i z drůbežího masa.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama