Vítám Vás na mém blogu kastrůlek. Budu se snažit pro Vás vařit dobrá jídla tak, abyste se sem rádi vraceli.



Brambory s mrkví a masem v římském hrnci

12. ledna 2009 v 20:34 | Jana H. |  Vepřové maso

Zapékané brambory s masem v římském hrnci

1200 g syrových brambor,750 g plecka
3 mrkve, 2 větší cibule, olivy
sůl nebo vegeta , pepř, 100 g anglické slaniny.



Na dno římského hrnce dáme na plátky nakrájenou cibuli, posypeme vegetou a opepříme. Na cibuli přidáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu. Brambory, mrkev oloupeme. Nakrájíme na větší kostky a mrkev plátky. Maso nakrájíme na kostky velké asi jako na guláš. Vše dáme na cibuli, posypeme vegetou nebo osolíme, opepříme, přidáme olivy, přikryjeme vrchním dílem hrnce a dáme do studené trouby péct asi na 1,5 hod.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama